Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kopparbergs/Göteborg bygger upp

Varje match en ny utmaning för Kopparberg/Göteborg
Ifjol vann dom inte en match mot topplagen i Damallsvenskan men väl mot LdB FC Malmö i Svenska Cupen. Imorgon möts dom i Göteborg.

Jämfört med ifjol har K/G har skurit ner sin trupp med 9 spelare och består i år bara av 15.
-Det är en medveten reducering, säger Torbjörn.

Den stora förändring har skett i backlinjen och på målvaktssidan. Landslagsmålvakten, Hedvig Lindahl och landslagsback, Stina Segerström, samt Caroline Näfver med landslagsrutin, gör hemmadebut för KGFC och ger naturligtivs stadga åt förvaret.
- Vi har förstärkt i defensiven för tanken är givetvis att vi ska förändra spelet så att vi inte släpper in så mycket mål som i fjol, säger Torbjörn Nilsson.

Flyktade Ingvild Stensland har lockat fjolårets bästa i Söderettan Anna Ahlstrand att göra comeback. Senast hon spelade för klubben var 2004.

På lördagen går premiärmatchen mot seriefavoriterna LdB Fc Malmö. Kan ni ge dom en rejäl match?
-Det hoppas vi. Ifjol var det tungt mot topplagen i serien och vi tog inga poäng då men vi vann i Svenska Cupen mot just LdB FC Malmö. I år tycker jag att vi ökat spetskvalitéerna i laget och jag tror att det är fullt möjligt för oss att plocka fler poäng mot topplagen.

Tror ni på en topplacering i Damallsvenskan i år?
-Vi har samma måtto som Handelsbanken och det är att inte sätta upp något mål utan att göra så bra resultat vi kan vid varje match, något annat kunde vi i gruppen inte komma fram till, säger Torbjörn och tillägger, att det kan ju bli riktigt bra det också om man lyckas vid varje enskilt tillfälle.

Publicerad 2009-03-27 kl 14:54
Annons
Annons
Annons