"Kosses" mål visade vägen för Linköping

Dam

Linköping håller undan som etta. Kosovare Asllani gjorde första och Jessica Landström hade andel i båda Linköpings mål när Djurgården besegrades med 2-1 (1-0).

Om det vore slutspel i Damallsvenskan skulle Djurgården på sin åttondeplats inte fått vara med.

Nu hade matchen kvaliteterna som utmärker när två topplag möts. Den kunde ha slutat oavgjort och till och med med Djurgården-seger om det inte varit en dag när Djurgården missade de upplagda chanserna.
Sådana hade förstås även Linköping. Matchens mål kom inte då man väntade.

1-0 för Linköping hade sitt upphov i en alltför snäv passning från Caroline Seger. Bollen räddades kvar på Djurgårdens planhalva och Jessica Landström lyfte in den till Kosovare Asllani i en liten lucka där hon lirkade den förbi Nadine Angerer i Djurgårdens mål efter 37 minuter.

Fram till dess skapade Linda Sällström genom sina dueller med Linköpings back Charlotte Rohlin flest öppningar. En miss av Charlotte höll på att ge Victoria Svensson öppet mål och Sara Larsson hann precis fram för att hjälpa Hedvig Lindahl.

- Jag tycker vi var det bättre laget i första halvlek, säger Djurgårdens tränare Anders Johansson.
- Linköping försökte hitta bakom våra backar men lyckades inget vidare. Andra halvlek höll inte samma standard. Vi hade jobbat oss till 1-1-målet som kom ganska lägligt.
Det var knappt en kvart in på andra halvlek Femke Maes spelade fram Victoria Svensson som lobbade in bollen bakom Hedvig Lindahl. Landslagsmålvakten var ofta ute och bröt i utkanten av sitt straffområde och även utanför.
- Fem minuter efter kvitteringen när "Vickan" var igenom räddade Hedvig med hand utanför straffområdet och borde ha blivit målchansutvisad, säger Anders Johansson.
Ytterligare ett läge gick Djurgården emot när "Vickan" sköt klockrent i insidan av Linköpings-målets ena stolpe.

- När Djurgården gick ner på trebacklinje blev det några svettiga minuter för oss, erkänner Linköpings FCs tränare Daniel Pettersson.
- Våra byten i andra halvlek gav dock positiv effekt. Kantspelet kom igång igen. Ann Westermark som bytte med Josefine Öqvist spelade fram till Jessicas 2-1-mål.

Nästa match (som är flyttad från den 20 till 22 september) möter Linköping AIK borta.
- Då måste vi upp en nivå, fastslår Daniel Pettersson.
Djurgården har samma dag KIF Örebro borta och får i den matchen klara sig utan Ariane Hingst som ådrog sig sitt tredje gula kort mot Linköping.

BILD FRAMSIDA: Linköpings Kosovare Asllani utmanar Djurgårdens målvakt Nadine Angerer. FOTO. Filip Oskarsson.
Publicerad 2008-09-15 kl 22:30