Kristianstad chockade Stattena

Dam

Det blev onödigt stora siffror när två av Skånes lag i Damallsvenskan mötte varandra i Helsingborg på lördagen. Kristianstad vann på med hela 8-1(6-1) över Stattena vars mittförsvar läckte betänkligt.

Återvända målvakten (från Kristianstad) Maria Edman hade en otacksam uppgift.
Kristianstads förra Stattena-spelare Frida (Petersson) Sjöfors gjorde två av målen i första halvlek. Årets nyförvärv från Vittsjö Mia Carlsson nickade in 0-3. Dessförinnan hade isländska nyförvärvet Gudny Björk Odinsdottir slagit in 0-2 på en retur.

Kristianstad ska ha ett erkännande för högt bolltempo och bra passningsspel. Stattenas nådde i allt inte upp till kvaliteterna som gav serieseger i Söderettan i fjol.
Hanna Pettersson (ifjol i KIF Örebro) reducerade till 1-4 på Stattenas tredje skott på mål efter drygt en halvtimme. Bara en minut senare skar Sofie Andersson (i fjol i Kopparbergs/Göteborg) in från kanten framspelad av Sofia Persson gjorde gjorde 1-5.

Några minuter före halvtid ökade Mia Carlsson med sitt andra nickmål till 1-6 efter frispark från Gudny Björk Odinsdottir.

Sofia Almryd avlöste i Stattenas mål andra halvlek och räddade ett par frilägen men var chanslös på Antonia Göranssons 1-7 och Darfina Memedovs 1-8 - matchens tredje nickmål.

- Det behöver inte sägas att vi måste träna mera kondition. Alla fick klart för sig att det är ett måste efter de här siffrorna, säger Stattenas tränare Marianne Miettinen.
- Det positiva med den här läxan var att den kom så tidigt att vi ska kunna rätta till bristerna.

Kristianstads DFFs lika nya tränare Elisabeth Gunnarsdottir kan se mera positivt på situationen för sitt lag. Såväl Gudny Björk Odinsdottir som Holmfridur Magnusdottir har tillfört mera tyngd som verkar kunna lyfta laget ytterligare ett par trappsteg andra året i Damallsvenskan.
Publicerad 2009-02-14 kl 19:09