Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kristianstad förlänger med tränare och spelare

Kristianstads DFF har skrivit tvåårsavtal med tränare Elisabet Gunnarsdottir samt mittback Mia Carlsson och forward tillika lagkapten Susanne Moberg.

Elisabet Gunnarsdottir kom till KDFF inför säsongen 2009 från Valúr FC på Island. Med tre raka mästerskapstitlar i bagaget och framgångar i Women’s Cup (numer Champions League) fick hon en oväntat tuff start sin första säsong i Damallsvenskan.
Laget inledde med historiska tio raka förluster och många röster höjdes utifrån att hon var fel person för jobbet.

- Elisabet har hela tiden haft vårt fulla förtroende. Vi har varit övertygade om att hon skulle lyckas med att hålla laget kvar i Damallsvenskan, säger KDFFs sportchef Ulf Berglund.
Även Elisabet Gunnarsdottir själv svävade inte på målet och uttryckte flera gånger att ett så bra lag som KDFF omöjligt skulle kunna åka ur Damallsvenskan.
- Vi hade högre målsättningar inför säsongen men till slut blev det vad vi fick sträva till för att undvika, säger Ulf Berglund.
- Elisabet har infört ett nytt spelsätt och har jobbat oerhört hårt för att sätta sin prägel på ett för henne helt nytt lag. Vem som helst förstår att det krävs tid för en sådan förändring och vi såg framåt hösten att arbetet började ge resultat. Om det vittnar inte minst fem segrar av sex möjliga på hemmaplan där enda förlusten kom mot blivande ettan Linköping (1-2). Hela säsongen, med några få undantag har vi presterat oerhört bra fotboll. Jag tror att de som har varit och sett oss på Vilans IP är villiga att hålla med. Det har varit underhållande och framförallt jämna matcher överlag, säger Ulf Berglund.

Också 19-åriga Mia Carlsson med fem F19-landskamper har valt att stanna i Kristianstads DFF ytterligare två år. Mia kom till KDFF från Vittsjö GIK inför säsongen 2009 och gjorde succé som mittback under hela våren och sommaren.
När det sedan blev dags för EM-slutspel med F19-landslaget i Vitryssland fanns Mia välförtjänt med i truppen. Tyvärr ådrog hon sig en knäskada
under förberedelserna och fick åka hem. Hon spelade heller inte fler matcher i Damallsvenskan efter skadan.
Mia har under hela hösten kört rehabiliteringsträning tillsammans med lagets medicinska team och har en bit kvar i det arbetet.
- De kvalitéer Mia visade i sin debutsäsong i Damallsvenskan gjorde vårt val ganska enkelt, säger Ulf Berglund.
- Att som 19-åring komma in och fullständigt dominera utan någon som helst erfarenhet av spel på den här nivån var helt fantastiskt att se. Självklart ska vi ta vara på en
sådan lokal spelare och behålla henne i Kristianstad. Vi tror att hon kommer utvecklas positivt i vår miljö och jag är övertygad om att Mia kommer vara ett namn för även de äldrelandslagen framöver, säger Ulf Berglund.

Susanne Moberg, med bland annat 20 U23- landskamper och flertalet flicklandskamper, har under året tagit ytterligare ett steg i sin utveckling med framgångar i U-23 landslaget och har dessutom axlat lagkaptensjobbet i KDFF med bravur efter att Frida Sjöfors lämnat över under säsongen.
- Susanne har spelat i vår förening sedan 2003 och har ett stort hjärta för KDFF. Framförallt under hösten visade Susanne att hennes utvecklingskurva fortsätter uppåt, förklarar Ulf Berglund.
- Självklart vill vi behålla Susanne och hon blir tillsammans med Mia viktiga byggstenar för framtiden. Vi jobbar på högvarv och börjar se ljuset i tunneln. Det känns skönt att arbetet börjar ge resultat. Även om vi har långt kvar så är vi väldigt optimistiska för framtiden, trots att vi kanske ligger lite efter andra föreningar i arbetet med just spelartruppen.

Publicerad 2009-12-03 kl 15:00
Annons
Annons
Annons