POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Kristianstad har vaknat ur mardrömmen

ämfört med ifjol då Kristianstads DFF som nykomling i Damallsvenskan fick en drömstart blev det en mardröm i år. När KDFF på lördagen möter Kopparbergs/Göteborg borta är läget ljusare.

2009 blev det en mardrömsstart med hela tio inledande förluster.
Att spela fotboll när allt går emot är inte lätt och att de sätter sina spår i psyket som i sin tur gör det svårt att spela fotboll på topp kan Kristianstads DFFs Susanne Moberg intyga.
- Det har varit jättejobbigt och med facit i hand kan man verkligen säga att marginalerna inte varit på vår sida i år.

Kan du utveckla dina tankar lite?
- Ifjol fick vi en kanonstart med sju poäng på tre matcher. I våra tre första matcher i år gick det mesta oss emot. Den första mot Piteå var jobbig, dom tog en snabb ledning och sen radade vi upp chanser men lyckades inte göra mål. (Piteå vann till slut med 3-0 reds. anm). I första hemmamatchen höll vi Umeå stången till den 84:e minuten då dom gjorde vinstmålet. Det rullade på med hela tio matcher i följd utan att vi ens tog poäng, klart man blir lite knäckt, säger Susanne.

Men nu andas ni väl morgonluft och ser möjligheter till ett nytt kontrakt?
- Absolut, vi har fyra poäng upp jämfört med Piteå som är närmaste hotet. Att vi vann mot Sunnanå sist var förstås jätteviktigt. Där fick man förstås en flash-back, och tänkte ”inte nu igen”, när Sunnanå kvitterade i den 78:e minuten. Gissa att det var skönt att vi, så att säga, fick sista ordet och knep tre hyperviktiga poäng i och med att Holmfridur Magnusdottir tryckte in segermålet på tilläggstid.

Tre omgångar återstår. Hur går era tankar?
- Det är tre svåra matcher, först mot Kopparbergs/Göteborg som är svårslaget på sin hemmaplan. Därefter har vi Hammarby hemma och där är vi svårslagna. Det hade varit kul om vi, med publikens stöd, kunde säkra den allsvenska platsen då. I sista omgången mot Stattena borta ska vi bara vinna även om dom faktiskt spelat bättre på sistone. Det blir till att kriga till sista svettdroppen men det är vi ju vana vid med tanke på vad vi presterat i Damallsvenskan denna säsong, säger Susanne.

Publicerad 2009-10-16 kl 15:45

DAM

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå