Kristianstad över strecket

Dam

Kristianstads DFF fick revanschen man siktat på hela våren sedan förlusten i seriepremiären mot Piteå IF. I söndagens retur vann skånskorna med 2-0 (1-0).

Det är första gången Kristianstad är över nedflyttningsstrecket.

Ändå missade Kristianstad en straff. Susanne Moberg sköt högt över.
Backen Mia Carlsson nickade in 1-0 på ett inlägg efter 24 I minuter. Kristianstad dominerade matchen igenom och det var endast Piteå-målvakten Stephanie Labbés skicklighet som hindrade att matchen punkterades långt innan Therese Persson ökade till 2-0 10 minuter in på andra halvlek. Det var Stephanie Labbés enda misstag. Hon stod en bit utanför sitt mål. Mias backkollega avancerade tio meter in på Piteås planhalva och slog på ett långskott som smet in under ribban.

I matchens sista minuter blev Stephanie sparkad medan hon låg på marken av KDFFs inbytta Frida Sjöfors som fick rött kort direkt av domare Marie-Louise Svanström,