Kristianstads DFF - Jitex 3-1

Dam

Jitex spelade jämnt med allsvenskorna i första halvlek och höll 1-1 fram till tre minuter in på andra halvlek.

- Matchen påminde om den vi spelade mot Kopparbergs/Göteborg. Vi tappade energi i andra halvlek och Kristianstad fick nästan "äta upp" oss på vår egen planhalva, säger Jitex tränare Hans Prytz.

Allt var dock inte nattsvart Emmelie Farfa kvitterade i slutminuten av första halvlek. Hon och Elin Carlsson var ljuspunkter.
Det blev väldigt tomt i mittförsvaret när Frida Sjöfors kom fri på Susanne Mobergs passning och Frida enkelt gjorde 1-0 bakom Sandra Bjurteg.

Kristianstads Sofie Andersson och Sandra var i fjol klubbkamrater i Kopparbergs/Göteborg. Inom loppet av ett par minuter i början av andra halvlek hade Sofie tre utmärkta lägen framför Sandra varav hon räddade två och ett skott gick över.

Sofies fullträff som gav 3-1 var desto elegantare, en skruvad höger yttersida tätt invid stolpen.
Men då hade Frida Sjöfors redan gjort sitt andra mål.

Faith Ikidi fick inte utmaningar för att visa sin kapacitet och Kristianstads DFF dröjer ytterligare innan man bestämmer sig för den nigerianska landslagsspelaren.
På plats är emellertid den nya amerikanska målvakten Bret Maroon som senast spelat i ett av Islands topplag och får spela i söndagens match mot Öster. Sandra Wahldén stod i den här matchen.
Publicerad 2009-03-13 kl 20:54