Kristianstads första seger

Dam

Hoppet lever för Kristianstads DFF efter vinst i ödesmatchen mot Stattena IF med 4-0 (3-0). AIK förlorade mot Kopparbergs/Göteborg. Mer nedan.

Siffrorna kunde varit flerfalt större. Kristianstad har skapat målchanser även i sina tio tidigare förlustmatcher. Stattenas försvar var emellertid så ihåligt att man bjöd på otaliga tillfällen för KDFF att öka på sin ledning.
Stattena å sin sida skapade ingenting alls i anfallsväg.
Susanne Moberg gjorde första, Sofie Andersson andra och Holmfridur Magnusdottir 3-0.
Det såg ut att bli matchens sista mål. Andra halvlek blev färglös.Först fem minuter före halvtid ökade Frida Sjöfors till 4-0.

Kopparbergs/Göteborg vann med matchens enda mål mot AIK på Skytteholm.
Matchens enda mål blev dock omdiskuterat. Maja Åström missade en utspark och bollen hamnade hos Sara Lindén som ur fritt läge gjorde 0-1. AIK ville ha det underkänt för offside.

Publicerad 2009-06-13 kl 17:54