Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Kristin Hammarström spikade igen

KIF Örebros målvakt Kristin Hammarström visade övertygande varför hon är nominerad som en av årets bästa målvakter när hon återvänder till Malmö för Fotbollsgalan.

"Krisse" var en av anledningarna till att LdB FCs sista hemmamatch för året slutade 1-1 (0-0).
Det borde ha blivit en klar seger för hemmalaget.
"Krisse" hade god hjälp av i första hand backarna Sanna Valkonen och Marina Pettersson.
KIF Örebros prestation blir inte sämre av att Olina Gudbjörg Vidarsdottir efter en halvtimme fick sitt andra gula kort när hon för andra gången fällde Manon Melis som var på väg igenom.
Manon var en ständig oroskälla för KIF Örebros försvar. Susanna Lehtinen som fick ta över hade det inte lättare. Men LdB FCs anfall varierade. Therese Sjögran hade ett finger med i det mesta och Frida Nordin utmanade också friskt, men innermittfältarna Renata da Costas och Nilla Fischers avslut blev tämligen harmlösa för en målvakt som Kristin Hammarström. Det var dock Renatas lång crossboll som öppnade för LdB FCs ledningsmål. "Krisse" hade närmare men missbedömde Manons osannolika snabbhet och blev överspelad.
KIF Örebro hade efter utvisningen endast Kim Ekebom på topp. Det blev inte mycket till anfall men Edda Gunnarsdottirs vänsterinlägg nådde Elin Magnusson i straffområdet. Tine Cederkvist i målet tvekade och Maria Nordbrant hann fram för att slå in 1-1 fyra minuter efter hemmalagets ledningsmål.
Flera LdB FC-anfall vinkades av för offside så även Maria Aronssons nick i mål.
På tilläggstid var LdB FC som närmast ett mål när Aylin Yarens skott räddades på mållinjen av Maria Nordbrant.
- Vår 39:e poäng i Damallsvenskan i år, konstaterade KIF Örebros tränare Bernard Nilsson.
- Som mest har vi tagit 31. Vi har gjort vår bästa säsong. I fjol förlorade vi här i Malmö med 0-4. Spelarna visade otroligt bra attityd.
LdB FCs tränare Jörgen Petersson:
- Vi ska givetvis vinna efter alla de chanser vi skapade men jag får också ge ett erkännande till KIF Örebro som klarar sin svåra uppgift bra. Själva kom vi inte upp i normal standard.

LdB FC kan som sämst bli fyra och och som bäst tvåa, men då krävs bortavinst mot Sunnanå i sista matchen samtidigt som både Umeå IK förlorar mot Piteå hemma och Kopparbergs/Göteborg hemma mot AIK.
KIF Örebro kan tappa sin femteplats vid förlust eller oavgjort mot Linköping hemma om Djurgården vinner derbyt på Hammarbys Kanalplan.

Publicerad 2009-11-01 kl 19:00
Annons
Annons
Annons