Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Landslag i akut behov av pengar - Startar insamling för att kunna förbereda sig för VM

Det Costa Ricanska damlandslagets uppladdning inför VM är av det annorlunda slaget.  Spelartruppen måste träna vid 05:30 för att spelarna sedan ska hinna till jobbet eller skolan.
I hopp om att skapa bättre träningsförutsättningar har det nu startats en pengarinsamling till laget.

Fotbollsframgångarna för det lilla landet från Central Amerika fortsätter. Först charmade  Costa Ricas herrlandslag en hel fotbollsvärld när laget i fjolårets VM-slutspel tog sig hela vägen till en kvartsfinal. När Costa Ricas damlandslag sedan kvalificerade sig för sommarens VM i Kanada skrevs det återigen Costa Ricansk fotbollshistoria. Costa Rica är nämligen den första Central Amerikanska-nationen någonsin att kvalificera sig till ett VM-slutspel för damer.

Allt är emellertid inte frid och fröjd och de Costa Ricanska spelarnas uppladdning inför VM är långt ifrån optimal. Bortsett från ett par utlandsproffs som Paris Saint Germain:s Shirley Cruz, består spelartruppen av amatörer och studenter. För att hinna med både fotboll och jobb tvingas laget att träna redan vid halv sex på morgonen. Därtill behöver vissa spelare genomgå tre bussbyten för att ta sig till och från träningen. 

Som ett rop på hjälp har det startats en insamling för att få in pengar till laget så att de bättre kan förbereda sig inför sommarens VM. Initativtagaren Sylvia Rosa skriver:

"Costa Ricas Fotbollsförbund gör en stor insats genom att förse spelarna med en fantastisk ledarstab och tillgång till en träningsanläggning, men tyvärr kan inte förbundet täcka kostnader för transporter, kost och fotbollsutrustning".

Målet är att samla in drygt 200 000 kronor och redan under insamlingens första dag har det donerats drygt 12 000 kronor till laget.

I VM som kickar igång den 6 juni kommer Costa Rica, i grupp E, att ställs mot Brasilien, Spanien och Sydkorea.

De svenska försvarsproblemen i de senaste träningsmatcherna känns i jämförelse med Costa Ricas tuffa situation en aning lättare att lösa.

Publicerad 2015-04-08 kl 17:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons