Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Landslagsstjärnans besvikelse på SvFF: "Planera bättre nästa år"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lotta Schelin kunde inte komma till Fotbollsgalan – och Sara Thunebro som tog emot priset som årets forward å hennes vägnar var irriterad.
- Bättre planering nästa år, SvFF, sade landslagsbacken.

Som tippat var det Zlatan Ibrahimovic och Lotta Schelin som kammade hem priserna när årets anfallare skulle utses vid Fotbollsgalan. Men Lyon-proffset Schelin lyste med sin frånvaro, precis som andra Blågula stjärnor som Kosovare Asllani och Caroline Seger.

Skälet till det är enkelt. Fotbollsgalan har datummässigt förlagts mellan två Champions League-matcher, vilket gjorde att varken PSG eller Lyon ville släppa sina spelare dit. En fråga som varit omdiskuterad i medierne de gångna veckorna.

Och Sara Thunebro, som tog emot priset å Lotta Schelins vägnar, kunde inte dölja sin besvikelse. Efter att ha tackat so msig bör för utmärkelsen gick hon till frontalangrepp mot SvFF.

- Bättre planering nästa år, så att jag slipper ta emot fler priser åt Lotta, sade hon.

Rosengårds anfallare Anja Mittag, som prisades som årets skyttedrottning och som Årets mest värdefulla spelare i damallsvenskan, säger att galan ställer till uppladdningen. Rosengård möter danska Hjørring på bortaplan på torsdag.

- Så klart är det inte den bästa uppladdningen vi kan få. Absolut. Har man match på onsdag och har spelat i lördags så går det inte, säger Mittag.

- Jag kommer ihåg förra året när vi spelade i Champions League mot Wolfsburg. Då var vi på galan på måndagen och hade match på onsdagen. Det kom helt fel och jag tror att det var en del i att vi förlorade matchen.

Hedvig Lindahl, Årets målvakt, sällar sig till dem som tycker att det är dags för förbundet att hitta ett datum så att samtliga herr- och damspelare kan komma till Fotbollsgalan.

- Det är dags att ta steget fullt ut till att bli helt jämställda.

"Är tråkigt"

Lotta Schelin tilldelades även Diamantbollen — för femte gången — och det priset fick hämtas av den tidigare landslagsstjärnan Victoria Sandell Svensson, nu sportchef i Elitfotboll dam. Även Sandell Svensson beklagade planeringen:

- Det är ju tråkigt att det är så. Damfotbollen börjar ju bli ännu större nu, så man får nog börja titta på något annat. I detta fallet blir det ju att damerna inte kommer hit och det är ju tråkigt. De borde också firas precis som killarna gör.

Frågan är dock när galan ska ligga för att passa både herrarnas och damernas spelscheman. I dagsläget ligger den i samband med herrlandslagets samling i november.

- Det vet jag inte. Men man ska försöka lösa det så gott det går. Går det inte, så går det inte, säger Lindahl.

När fotbollskanalen.se talar med landslagets kommunikationschef Camilla Hagman har hon förståelse för synpunkterna.

- Ja, herregud. Jag kan inte annat än att hålla med. Vi vill hitta en tidpunkt som passar alla. Men det är lättare att säga än att göra. 

Publicerad 2014-11-10 kl 21:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons