Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Landsmålvakt till LdB FC Malmö

LdB FC har nu gjort klart med den isländska landslagsmålvakten Thora Helgadottir. Kontraktet sträcker sig över tre säsonger.

Klubben har även knutit till sig den 16 åriga supertalangen Elin Rubensson.

Så här säger LdB FC:s tränare, Martin Sjögren, om Thora Helgadottir:
- Thora är en modern målvaktstyp med ett väl utvecklat spel med fötterna. Hon är även väldigt offensiv i sitt målvaktsagerande. Thora spelade i LdB FC under en kortare period 2007 och kontakten har bibehållits sedan dess.

Thora kommer framöver att vakta LdB FC:s mål tillsammans med Tine Cederkvist.
-Det känns väldigt bra att ha tillgång till två mycket bra målvakter under 2010. Thora blev nyligen framröstad till årets målvakt i den norska ligan, när spelarna själva fick rösta, vilket säger en hel del om hennes kapacitet, fortsätter Sjögren.

Så här säger Thora själv om att komma till Malmöklubben:
- Det var faktiskt ett ganska lätt val för mig. Dels har jag min familj här, dels tycker jag att Malmö är en av damfotbollens bästa klubbar, här finns de bästa förutsättningarna. Sen har det varit till hjälp för mig att min syster, Asta Helgadottir, har varit här och att hon trivdes väldigt bra.

Thoras kontrakt sträcker sig alltså över tre år och hon ansluter till truppen i januari månad.

LdB FC har även gjort klart med den 16-åriga talangen Elin Rubensson.
- Elin är en av de största talangerna inom svensk damfotboll idag. Hon har sina starka sidor i sitt driv i steget, sitt spelsinne och sin målfarlighet. Elin är en målmedveten spelare med en härlig attityd. Hon har stora möjligheter att utvecklas till en mycket bra fotbollsspelare inom en snar framtid. Det ska bli väldigt intressant att få ha Elin hos oss i LdB FC under de två nästkommande säsongerna. Elin är en del i den satsningen som LdB FC gör för att ta hand om och förädla de lokala talangerna, kommenterar Martin Sjögren.

Elin Rubensson har gjort totalt 20 mål på 17 landskamper för det svenska F17-landslaget. Hon är fotbollsfostrad i Marieholms IS, men kommer närmast från Stehag, där hon spelat division fyra fotboll.
- Jag tycker det ska bli riktigt roligt att få spela och representera LdB FC, det är trots allt en av Sveriges bästa damfotbollsklubbar. Jag har väntat länge på att ta detta steg och nu äntligen är det dags, och det känns helt rätt för mig. Jag hoppas såklart på en individuell utveckling i klubben men det ska även bli fantastiskt roligt att spela med så bra spelare som redan finns i laget, säger Elin Rubensson.

Publicerad 2009-11-10 kl 17:09
Annons
Annons
Annons