POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Laura Kalmari åter på plan

- Det var första gången sedan i oktober jag hade fotbollsskorna på mig, berättar Laura Kalmari som dök upp på AIKs träning på torsdagen.

Laura blev mamma den 8 mars i år till en liten flicka.
- Allt gick bra under hela graviditeten och jag har kommit igång med litet joggande sedan en vecka tillbaka, berättar Laura.
Men hon betonar att det ligger långt fram i tiden med come-back i en match.
- Det var roligt att åter kunna träna på plan och jag känner suget efter fotbollen. Men nu är så klart familjen nummer ett och jag får rätta mig efter dottern som inte vet AIKs träningstider än, skrattar Laura.

Siktar du liksom Anne Mäkinen på EM-slutspelet i Finland nästa år?
- Jag var faktiskt över i Helingfors och såg matchen hon spelade mot Island. Det var roligt. Jag vill först prova hur det fungerar att spela i AIK. Där har utvecklingen inte stått stilla sedan jag spelade senaste matchen i höstas. Det finns inte en öppen plats som står och väntar på mig utan jag måste visa att jag duger. Jag vill i alla fall prova på. Skulle det sedan gå så bra att Finlands förbundskapten tycker jag kan vara med i EM-truppen vore det ju fantastiskt.

När tror du realistiskt sett att du tränat upp dig för att vara aktuell för ett första inhopp i AIK?
- Det blir ju ett långt uppehåll för OS. Kanske när Damallsvenskan återstartar i höst om inget oförutsett inträffar, tror Laura.

Publicerad 2008-05-09 kl 17:44
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå