LdB FC hittade åter sitt spel

Dam

LdB FC vann övertygande bortamatchen mot Kopparbergs/Göteborg med 4-1 (1-1). Inte bara de många målen gladde tränare Jörgen Petersson.

- Nej, spelet förtjänade den här utdelningen. Det var riktigt, riktigt bra.
Ldb FC bröt en negativ utveckling som bara gav två poäng i de senaste tre matcherna.

Ändå fick mittfältet disponeras om i sista stund. Nilla Fischer hade haft feber i veckan, gav klartecken till söndagens match men vid uppvärmningen visade det sig att det var bättre hon fick sitta på bänken. Maria Aronsson klev in istället och klarade uppgiften fint förutom att hon även gjorde ett mål.
Therese Sjögran flyttade in från sin kant och hade stor del i att passningsspelet kom igång genom att själv hela tiden vara spelbar. Kopparbergs/Göteborg fick jaga boll.

Icke desto mindre gav Sara Lindén hemmalaget ledningen efter 4 minuter framspelad av Lotta Schelin som dessförinnan haft en chans mot LdB FCs målvakt Caroline Jönsson. Hon gjorde riktig come-back i seriespeli den här matchen. "Carre" sattes inte på särskilt svåra prov men visade gammal god säkerhet på hörnor.

LdB FCs kvittering kom efter en frispark som landade mellan backlinje och målvakt. Therese Lundin sprang in där och styde bollen i mål.
Pavlina Scasna gjorde en bra match över 90 minuter och spelade fram Manon Melis till 2-1 tio minuter in på andra halvlek.
Sedan dröjde det inte länge innan Maria Aronsson ökade till 3-1 och till sist löpte Manon Melis från sin bevakning för att göra 4-1.
Publicerad 2008-06-29 kl 19:10