POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

LdB FC lockar Marta med Sydamerika-projekt

LdB Marketing som står bakom LdB FC ser gärna att Marta väljer Malmö som hemmaplan nästa år och har mer än pengar att erbjuda.

LdB och dess ägare Kent Widding Persson är engagerad i projektet Star School i Sydafrika och LdB FCs spelare är faddrar i LdB FC against AIDS. Via tjejfotbollen arbetar man för att stärka de sydafrikanska flickornas position i det lokala samhället, lära dem om hälsa och kroppen och bygga upp deras självkänsla för att hjälpa dem att våga tro på sina drömmar om framtiden utan AIDS. Ett liknande projekt är på gång i Sydamerika.

- Eftersom vi känner till Martas intresse och känsla för mindre lyckligt lottade medmänniskor tror vi att en roll som ambassadör för ett sådant projekt i Sydamerika skulle passa henne perfekt vid sidan av fotbollen och dessutom ge ovärderlig draghjälp åt projektet, säger pressansvariga Jenny Nirfalk på LdB Marketing AB.

Det innebär några resor per år till områdena där man arbetar med projektet. För LdB FC har Caroline Jönsson besökt olika Star Schools i Sydafrika och är länken mellan dessa tjejer och spelarna i LdB FC.

- Givetvis skulle Marta betyda mycket för LdB FC som spelare. Ett miljöombyte efter åren i Umeå tror jag också fotbollsmässigt vore ett naturligt steg. Malmö är en trevlig stad. Jag tror LdB FC kan erbjuda mera kompetens för hennes utveckling än en ny klubb i USA, säger Jenny Nirfalk.

Men hur mycket pengar det rör sig om vet hon inte.
- Såvitt jag förstår har USA-ligan satt gränser för hur mycket klubbarna får spendera på enskilda spelare så att man inte äventyrar ligans existens. Och då tror jag att vi kan hänga med om det står mellan LdB FC och Umeå IK.

Det är känt att LdB FC har fler bollar i luften, d v s spelare man vill knyta till sig nästa säsong. En av dem är nyss uttagna damlandslagsdebutanten Kosovare Asllani i Linköpings FC.

Publicerad 2008-09-26 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå