POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

LdB FC Malmö förstärker med klubbdirektör

Målvaktstränaren i LdB FC Malmö Niclas Carlnén blev på torsdagen klubbdirektör i klubben, en nyinrättad tjänst.

- Sedan LdB FC Malmö bildades 2007 har vi haft visionen att bli en av Sveriges absolut bästa damfotbollsföreningar, både på och utanför plan. Som ett led i denna långsiktiga plan har vi nu valt att utöka personalstyrkan genom att tillsätta en klubbdirektör och anställer Niclas, säger LdB FC:s ordförande, Maria Ivarsson, som beskriver Niclas på följande vis:
- Där finns många anledningar till att valet just föll på Niclas. Vi i styrelsen såg bl.a. till faktorer som att han har väldigt goda ledaregenskaper och en gedigen ledarutbildning. Han har även en sportslig bakgrund i LdB FC och har funnits i här under en längre tid,
vilket gör att vi får en kontinuitet i vårt arbete. Detta blir ett naturligt sätt för oss att ta nästa steg för att kunna leva upp till den vision som man satt upp inom föreningen.

Niclas Carlnén tillsätts alltså för att förstärka ledarskapet i den operativa verksamheten som
har vuxit under de senaste åren. Man blir fler som arbetar med och i föreningen vilket kommer att göra det lättare att ta ytterligare ett steg framåt och uppåt i föreningens utveckling.
LdB FC:s styrelse kommer att fokusera på de strategiska frågorna, gällande hur såväl föreningen som hur damfotbollen i stort skall utvecklas på sikt. Klubbdirektören kommer att verka som styrelsens förlängda arm och ha fullt verksamhets- och budgetansvar. Niclas Carlnén kommer även att vara den person som tar det fulla ansvaret på plats.

Niclas själv säger så här om sin nya tjänst:
- Självklart känns det fantastiskt roligt att få denna möjlighet. Fotboll är ett av mina absolut största intressen och därför känns det väldigt bra att få förtroende att leda utvecklingen inom LdB FC framåt, och nu i en mer operativ roll. Med de målsättningar i åtanke som finns inom föreningen, dvs. att både lyckas nationellt och internationellt, på så väl ungdoms- som på elitsidan, så känns det otroligt inspirerande. På just ungdomssidan har vi redan kommit en bra bit på vägen. Vi har t.ex. nästan fördubblat antalet ungdomar i de yngre åldrarna. Nu vill vi fortsätta att bredda och utöka denna verksamhet. Vi kommer att fortsätta att jobba för enlångsiktig och kontinuerlig satsning.

Publicerad 2009-10-01 kl 12:09

DAM

Rosengård avgjorde sent - efter Bennisons soloräd

Supertalangen bjöd på ett otroligt nummer

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå