POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

LdB FC spelar i unika Afrikaställ - internetauktion efter matchen

När LdB FC söndagen den 18 oktober möter Linköpings FC, spelar Malmölaget denna enda gång i specialdesignade och Afrikainspirerade matchställ, signerade av Nelson Mandelas sonson Nkosi* Mandela.

Efteråt kommer de 21 matchställen att auktioneras ut på www.itsawomensworld.se till förmån för Nelson Mandelas hemby, Mvezo.

Sydafrikas legendariske ledare Nelson Mandela är med och stöder ”Star for Life”, ett svenskt projekt som syftar till att bromsa utvecklingen av hiv och aids i södra Afrika.

I linje med det vill LdB FC hjälpa skolflickor i landet till ökad framtidstro. För ändamålet startades hösten 2007 projekt ”LdB FC for Life” med fotboll på schemat för tjejer på över 40 skolor i den hårt sjukdomsdrabbade provinsen KwaZulu Natal i Sydafrika. Satsningen i Sydafrika leds av LdB FC-tränaren Anna Nyman.

Engagerade i ”LdB FC for Life” är även 22 svenska vänföreningar till LdB FC, det vill säga andra svenska damfotbollsklubbar, från Sundsvall i norr till Eslöv i söder.
– Genom att skolflickorna i Sydafrika får idrotta tillsammans ökar deras självkänsla och tro på framtiden. De har större chans att leva ett liv utan hiv och aids, säger Jenny Henrichson, informationsansvarig vid LDB FC Marketing.

– Syftet med internetauktionen av matchställ är att stödja Nelson Mandelas sonson, Nkosi Mandela, i uppförandet av en fotbollsplan i byn Mvezo.

Webb-tv från Sydafrika
Tillsammans med Christina Örntoft och Sarah Storck, båda spelare i LdB FC, reser Jenny Henrichson nu till Sydafrika för att för ”LdB FC for Life” initiera damfotboll i Nelson Mandelas födelseby. Sällskapet besöker också många andra skolor för att dela ut fotbollskläder, bollar etc som samlats in med hjälp av de svenska vänföreningarna.

*Nkosi betyder kung.

Publicerad 2009-10-12 kl 09:36

DAM

Nobbad: "Är inte förvånad"

Anna Anvegård blev petad till Algarve cup

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå