LdB FC upp ur askan

Dam

LdB FC reste sig som fågel Fenix och så när spelade ut Kopparbergs/Göteborg med hela 4-0 (2-0).

Desto mera anmärkningsvärt som Kopparbergs/Göteborg kom till Malmö som tvåa i Damallsvenskan och LdB FC slogs från en sjätteplats efter plattmatchen mot Sunnanå.

LdB FC radade upp chanser redan från början och det dröjde bara 12 minuter innan Manon Melis spräckte nollan.
Tre minuter före halvtid ökade Pavlina Scasna till 2-0 efter att Lina Nilsson och Manon Melis tillsammans rullat upp Kopparbergs/Göteborgs vänsterförsvar.
Två minuter in på andra halvlek fick LdB FC en till synes lättförtjänt straff när Manon Melis gick omkull i närkamt med Marlene Sjöberg. Therese Sjögran slog säkert in straffen bakom Hedvig Lindahl i Kopparbergs/Göteborgs mål. En ny straff såg ut att vara på gång när domare Lena Arwedahl avvaktade nickduellan då Nilla Fischer gick omkull men bollen rullade över mållinjen.

På tilläggstid kom Therese Sjögran helt fri i mitten men rullade bollen utanför.

Djurgården vann som väntat stort över Stattena som dock höll underläget till 2-0 i halvtid.
Marijke Callebaut och Victoria Svensson gjorde målen.
I andra halvlek växte Djurgårdens ledning till 5-0 inomloppet av fem minuter genom mål av Rebecca Jonsson, Sara Thunebro och Ann-Marie Norlin. Slutresultat 6-0.
Publicerad 2009-06-18 kl 20:54