Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

LdB FC ville ha norsk landslagsspelare

Det pekar mot att Melissa Wiik väljer tyska Wolfsburg istället för LdB FC Malmö. Hon är anfallsspelare i norska toppklubben Stabaek.

Melissa har kontrakt med Stabaek även nästa år men flera klubbar har visat mycket stort intresse för den målfarliga 24-åringen. Melissa har fått kontraktsförslag från bland andra LdB FC Malmö. Bundesligaklubben Wolfsburg lär ändå ligga bäst till.
I år tog Stabaek över traditionsrika Asker där Melissa spelat i alla år.
- Jag vill gärna prova på något nytt, det är ett vanskligt val men mest troligt spelar jag inte kvar i Stabaek 2010, säger Melissa till budstikka.no.
De två danska landslagsspelarna Maiken Pape och Katrine Pedersen samt norska Lise Klaveness har emellertid förlängt sina kontrakt med Stabaek.
Ny tränare nästa säsong är Roger Finfjord som tränar Norges D23-landslag.

- Vi hade ingen chans att matcha budet Melissa fick från Wolfsburg, säger LdB FCs tränare Martin Sjögren.
- Där kan man nog tala om skilda världar. Det är tydligt att de tyska klubbarna fått rejäl förstärkning i kassan för att kunna konkurrera med den amerikanska proffsligan. Det är viktigt för Tyskland eftersom man har VM-slutspelet där 2011 och det gäller att hålla intresset och standarden på topp. Även vad gäller den svenska spelarmarknaden har det varit ovanligt svårt med klubbyten inför nästa säsong.

Publicerad 2009-12-21 kl 15:54
Annons
Annons
Annons