Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

LdB FCs tränare om förnyelsen

Martin Sjögren tar över efter Jörgen Petersson i LdB FC Malmö och efter några år som assisterande tränare ser han fram emot en ny utmaning.

- Det känns mycket inspirerande att få leda LdB FC Malmö som är ett spännande lag i en spännande förening som är under stor utveckling.

Vad blir den stora skillnaden mellan att vara assisterande tränare och huvudtränare?
- Jag och Jörgen jobbade mycket tätt tidigare så den största skillnaden nu blir väl att mitt ord väger tyngst när det kommer till en del avgörande frågor kring laget och allt som hör därtill.

2010 blir det konkurrens i stället för samarbete. Jörgen Petersson har tagit sig an Linköpings FC.

Du pratar om spännande lag och spännande förening i utveckling. Kan du förklara närmare?
- Vi är inne i en process där det sker förändringar i organisationen och vilken linje vi ska driva vad gäller utveckling av spelare över hela linjen. Vi har t ex lagt ner vårt division 2-lag och satsar helthjärtat på en egen fotbollsakademi där vi ska utveckla talanger med hjälp att mycket kompetenta instruktörer. Här har vi anlitat bland annat förra elitspelaren Asthildur Helgadottir och Jan ”Lill-Damma” Mattsson. Tanken är att Akademin ska bli en plantskola för blivande elitspelare, säger Martin.

Är drömmen då att bli självförsörjande på spelare till elitlaget LdB FC Malmö?
- Visst kan det få vara en dröm men målet är snarare att bli starkare i Skåne. Genom att lyfta upp och utveckla skånska talanger får vi större trovärdighet och kanske hittar också vi också en större publik på det sättet.

Nästa stora uppgift för er är LdB Sportcup som spelas i Växjö. En turnering som ni inte vunnit ännu. I år är startfältet helsvenskt med de fyra topplagen i Damallsvenskan?
- Ja, det känns som en lagom start på året där man får två bra genomkörare mot bra motstånd. Det är som en stor "happening" där tanken är att öka intresset för damfotboll. Vi hoppas på bra uppslutning publikt, det inspirerar alltid, säger Martin.

Publicerad 2009-12-27 kl 11:27
Annons
Annons
Annons