LDB Malmö utslaget ur Champions League

Dam

Två på papperet starka lag möttes redan i åttondelsfinalen.
Den tuffa lottningen blev för svår för LDB Malmö, som är utslaget ur Champions League efter förlust, 1-3 (2-5 totalt), mot regerande mästarlaget Wolfsburg.

Ramona Bachmann och hennes LDB Malmö är utslaget ur Champions League.

Malmös dröm om avancemang i fotbollens Champions League försvårades tidigt i onsdagens andra match i dubbelmötet, borta mot Wolfsburg. Laget startade matchen med en 1-2-uppförsbacke och den blev brantare redan efter dryga kvarten då Wolfsburgs Lena GoesWolfsburg.

Malmös dröm om avancemang i fotbollens Champions League försvårades tidigt i onsdagens andra match i dubbelmötet, borta mot Wolfsburg. Laget startade matchen med en 1-2-uppförsbacke och den blev brantare redan efter dryga kvarten då Wolfsburgs Lena Goessling satte en frispark från långt håll. En tavla av Malmömålvakten Thora Helgadottir.

-Vilket mörker! konstaterade Lisa Ek, som under årets säsong inte kunnat spela någon match för Malmö på grund av en skada, i Eurosport direkt efter målet.

Mörkret blev becksvart när 0-2 kom i 27 minuten, lite ljusare i 70:e minuten när Sara Björk Gunnarsdottir reducerade. Men det målet förblev ett tröstmål. 1-3 blev det till slut.
Tungt för Malmö, som inte lyckades hantera den tunga lott som Wolfsburg var.
När 32 lag återstod av turneringen (redan då lottades också åttondelsfinalerna) rankade Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) Malmö som åtta och Wolfsburg som etta. Det hindrade inte lagen från att mötas redan i en åttondelsfinal. På torsdagen möts Lyon (rankat tvåa) och Potsdam (3). Att jämföra med en annan åttondelsfinal, Zürich (18)-Barcelona (24). sling satte en frispark från långt håll. En tavla av Malmömålvakten Thora Helgadottir.

Publicerad 2013-11-13 kl 20:57