Linda Fransson Sunnanås derbyhjälte

Dam

Piteå IF var klart bättre än när man förlorade träningsmatchen mot Sunnanå i Byske med 0-5, men det räckte in i Skellefteå. Sunnanå vann grannderbyt i Damallsvenskan med 2-1 (1-1).

- Piteå med sina nya spelförvärv hade höjt sin spelkvalitet, konstaterade Sunnanås tränare Janne Hallberg.

Vad Linda Fransson med sina två mål var för Sunnanå betydde Jennifer Nobis för Piteå. Det var hon som slog inlägger till Mari Lundqvists 1-0-nick för gästerna efter bara 9 minuter.
- Vi gjorde en bra första halvlek, men började bli litet för försiktiga i andra, vårdade bollen men gick inte till anfall som i första och då tog Sunnanå över, säger Piteå IFs sportchef Håkan Norberg.

Perpetua Nkwosha var en av Sunnanås nyttigaste spelare och skapade chansen som ledde till Linda Franssons 1-1-mål fem minuter före halvtid. Josefin Johansson var också en av dem som slut mest.

Samma gäller för Piteå IFs Janina Marklund.
Sara Michael fick ett gyllene läge i början av andra halvlek att ge Piteå IF ledningen men blev antagligen så överraskad att hon sköt utanför.
Några minuter senare skarvnickade Kathryn Gill bollen efter hörna fram till Linda Fransson som gjorde 2-1.
Av de 783 som trotsade kylan verkade hälften utgöras av Piteås trogna hemmapublik.
Publicerad 2009-10-03 kl 20:27