Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Linköping och Malmö vill slåss om guldet

De är utmanarna som tagit över huvudrollen i årets damallsvenska.
Nu går både Malmö och Linköping för SM-guld.
-Det är vår tur i år, säger Malmös Therese Sjögran.
-Vi ska vara med och fightas om guldet, säger Linköpings Charlotte Rohlin.

Under de senaste fem åren har Malmö och Linköping slutat på den övre halvan av tabellen - alltid bakom Umeå IK. Förra året utmanade lagen UIK på allvar och i år är det dags för tronskiftet. Malmö har tippats som klara favoriter, med Linköping och Umeå bakom sig.
-Målsättningen är att vinna. Vi har truppen till det, den är mer komplett i år, säger Therese Sjögran.

Sankala tror på Malmö
Till och med Umeås tränare Mika Sankala säger att Malmö är det enda laget i allsvenskan som har en tillräckligt bred trupp med många alternativ att välja på. Till skillnad från UIK har laget också lyckats behålla sin utländska stjärna, holländskan Manon Melis, och dessutom värvat brasilianskt i Renata Costa.

-Vi har många nyckelspelare men Manon är en så klart, förhoppningsvis kommer hon att fortsätta ösa in mål. Manon är ingen du ersätter hur som helst, som Umeå inte kan ersätta Marta, säger Sjögran.
Landslagsspelaren vill inte räkna bort Linköping och AIK från toppstriden, och tror att det blir en kamp mellan de fyra nämnda lagen.
-Nu får det vara slut på Umeås dominans. Det måste vara någon annan som kliver upp och det får gärna vara vi, säger hon.

"Bra att Marta försvunnit"
Linköpings nygamla lagkapten Charlotte Rohlin är inne på samma spår.
-Det är dags, något måste hända i damfotbollen. Det måste bli ske lite ändringar så att andra lag får upp hoppet att kunna vinna, säger hon.
Det som talar för Linköping är, enligt Rohlin, hela lagets hårda arbete samt individuellt skickliga spelare som kan avgöra en match. Att världens bästa damfotbollsspelare numera spelar i den nystartade ligan på andra sidan Atlanten, påverkar fler än bara Umeå.
-Det är så klart bra för oss att Marta har försvunnit. Vi är starka kollektivt, har bättre självförtroende i laget och tror på det vi gör, säger Rohlin.

TT

Publicerad 2009-03-27 kl 17:10
Annons
Annons
Annons