Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Linköping siktar på final i Cupen

Seriespelet är avslutat, men Svenska Cupen är inne i semifinalspel. Ikväll tar Linköpings FC emot Kopparbergs/Göteborg på Folkungavallen.

LFC avslutade med en vinst i Damallsvenskans sista omgång medan Kopparberg/Göteborg åkte på en rejäl förlust mot AIK på hemmaplan där dom normalt sett är mycket starka.
Vad hände egentligen?
-Jag får nog erkänna att ända sedan vi slog ut LdB FC i kvartsfinalen har vårt fokus legat på denna match. Förra veckan tränade vi på gräs och vi fick förstås en reaktion på det när vi spelade mot AIK i lördags, säger tränaren Torbjörn Nilsson.

Hur ser ni på chanserna mot Linköping?
-Vi har inte vunnit mot dom i år men spelmässigt är vi inte så långt ifrån, så visst finns det chans. Vi har som sagt väntat på denna matchen och det finns stor energi i truppen.

Daniel Pettersson, tränare i Linköping ser med tillförsikt fram emot matchen.
-Vi siktar på att gå hela vägen i Svenska Cupen och få en chans till revansch mot svenska mästarinnorna från Umeå. Men först måste Kopparbergs/Göteborg besegras och det kan bli nog så tufft. De har fokuserat väldigt hårt på cupen då de i tidigt skede hamnade i någon form av "ingenmansland" i serien och vinsten i kvartsfinalen mot Malmö vittnar om att det finns kvalitet.

Publicerad 2008-10-21 kl 12:12
Annons
Annons
Annons