Linköping slog vakt om serieledningen

Dam

Det blev en spännande toppmatch mellan Linköping och Djurgården och det kunde ha slutat oavgjord. Jessica Landström gjorde segermålet 2-1 efter att Victoria Svensson kvitterat halvtidsledningen

.Victoria Svensson hade första chansen, en nick som Hedvig Lindahl räddade.
Jessica Landström spelade fram Kosovare Asllani till 1-0.
Linda Sällström utmanade Linköpings back Charlotte Rohlin med framgång flera gånger. En av brytningarna gav hörna som Therese Brogårde lade och Hedvig Lindahl reflexräddade. Femke Maes spelade fram Victoria Svensson som sköt över från nära håll.

Början av andra halvlek bjöd på ett par målchanser för Jessica Landström och Kosovare Asllani i tät följd när Djurgårdens försvar uppträdde helt desorganiserat.
Ganska oväntat kom ändå kvitteringen för Djurgården efter 63 minuter när Victoria Svensson passning från Marijke Callebaut skruvlobbade in 1-1 för Djurgården.

Jessica Landström var för det mesta osjälvisk utom när hon tog sig runt på vänsterkanten och sköt trots dålig vinkel förbi Nadine Angerer i hennes bortre hörn.
Två bra målvakter, Hedvig Lindahl och Nadine Angerer var flitigt i aktion ofta utanför sina straffområden för att bryta djupledsbollar.

Publicerad 2008-09-15 kl 21:00