Linköping trea i LdB Sport Cup - trots utvisning

Dam

Linköpings FC kunde åka hem med 10.000 i prispengar för tredjeplatsen i LdB FC Sport Cup i Växjö. Danska mästarlager Bröndby besegrades med 3-1(2-1).

- Jämfört med fredagsmatchen mot Umeå lyckades vi bättre med att få tryck på våra motståndare. Vi fastnade inte framför Bröndbys backlinje utan kom runt på kanterna. Alla visade att de ville ha boll, sade tränare Magnus Wikman efteråt.
- Vi jobbar med att få balans i laget och tyvärr gick det ibland ut över enkla misstag. Vi har fått ett par riktigt bra matcher den här helgen.

1-0-målet var inte vackert men Kosovare Asllanis tåfjutt var effektiv och fick bollen över Bröndby-mållinjen.
Ett uppspel längs vänsterkanten avslutade Cathrine Paaske Sörensen med 2-0.
I slutminuten av första halvlek rann Nanna Christiansen igenom i mitten och Charlotte Rohlin hamnade en halvmeter efter. Väl inne i straffområdet fri med Maria Cederholm kom tacklingen som kostade Charlotte målchansutvisning. Mia Olsen satte säkert straffen i mål till halvtids 2-1.

Att Linköping fick spela hela andra halvlek i numerärt underläge märktes knappt. Det såg ibland t o m ut att ge bättre balans eftersom mittfältet i första halvlek verkade överbefolkat.
Bröndby var aldrig nära att ta över. Tvärtom avslutade LFC de sista fem minuterna intensivt och på en hörna av Caroline Seger nickade Petronella Ekroth in 3-1.
Bröndbys mittback Signe Andersen skadade sig i ena ögat i första halvlek och fick ta till sjukhus för undersökning.
Publicerad 2009-02-21 kl 20:36