Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Linköpings FC ett lag för Europa

Resultatet som väcker störst uppmärksamhet bland åttondelsfinalerna i UEFA Women´s League på onsdagen är utan tvekan Linköpings FCs 1-1 borta mot mästarlaget FCR Duisburg.

- Den här nivån på motstånd har vi aldrig mött på hela säsongen i Sverige och jag är stolt över att vi gjorde en helt jämn match mot Duisburg, säger LFCs tränare Magnus Wikman.

Första kvarten hade hemmalaget sina tre klart bästa chanser och då fick Sofia Lundgren visa sin klass. Sedan växte Linköping in matchen. Så när som på sista kvarten när Duisburg tryckte på spelade de nyblivna svenska mästarna helt jämnt med sina motståndare.

- Det tillhör inte vanligheterna att en så bra spelare som Inka Grings får gå mållös från plan och det säger så klart en hel del om vårt försvar, tillägger Magnus Wikman.
- Synd förstås att vi inte höll ända till slutet. Det återstod fyra minuter av ordinarie speltid när Simone Laudehr kom fram i vänsterinnerposition och sköt ett skott som Sofia hade handen på. Simone var en av Duisburgs vassa kantspelare, de var inte riktigt lika bra på innermittfältet. På slutet flyttade Duisburg upp Linda Bresonik från backlinjen.
Linköpings ledningsmål?
- Ett inlägg på en yta som vi hela tiden sökte mellan deras backar. Maja Krantz slog passningen och Kosovare Asllani nickade in bollen invid ena stolpen efter en halvtimmes spel.
"Kosse" spelade alltså från start för första gången på länge och bytte inte förrän 70 minuter in i matchen med Tilda Heimersson.
Charlotte Rohlin spelade hela matchen på sin backplats trots problem med sin ena fot.
Det lilla smolket i glädjebägaren är att Maja Krantz drog på sig en varning och är avstängd i returen mot Duisburg om en vecka i Norrköping.
- Men först har vi KIF Örebro på lördag i Damallsvenskan och vi vill inte avsluta med en förlust, säger Magnus Wikman.

Publicerad 2009-11-04 kl 22:18
Annons
Annons
Annons