POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM
10å

Linköpings FC ny serieledare i Damallsvenskan

Djurgården lyckades inte för andra matchen i följd göra något mål - mer än ett i egen bur mot Linköping på bortaplan. LFC som nu gått upp i ledning i Damallsvenskan efter 2-0-segern.


Äntligen, säger säkert många, blir det en spännande slutstrid i serien som man inte sett under de år Umeå IK dominerat. Kanske var det också anledningen till att 1.571 kom till Folkungavallen trots att hösten slog till med både blåst och kyla.

Om inte en Djurgården-back styrt in Kosovare Asllanis inlägg hade bollen istället nått Caroline Seger som gjort målet. Det hade gått en kvart av matchen.
- Vi kunde ha fått en bättre start om inte Rebecca Johnsons efter 5 minuter prickat stolpen liksom mot LdB FC i förra matchen, konstaterar Djurgårdens tränare Anders Johansson.
Djurgården fick åter undvara Gudrun Gunnarsdottir som fick en hjärnskakning under EM, spelade mot LdB FC senast men åter drabbades av huvudvärk.

- Det var en match med mycket få målchanser. Vi är det något bättre laget, tycker LFCs tränare Magnus Wikman.
Backen Charlotte Rohlin var tillbaka men fick tyvärr känning av sin gamla skada i foten och tvingades bryta en kvart in på andra halvlek.

- Jag hade hoppats att vi skulle kunnat trycka på mer i andra halvleks medvind men det blev inga klara målchanser. Matchen kunde lika gärna ha slutat 0-0, säger Anders Johansson.
Enda målet efter paus var Tilda Heimerssons långskott efter en hörna. Caroline Seger passade.
- Tilda samt Marie-Louise Skålberg tycker jag ska framhållas. Sedan har vi andra spelare som håller vanlig hög nivå, tillägger Magnus Wikman.

Publicerad 2009-10-04 kl 21:45

DAM

Nästa smäll - missar Algarve cup

Nästa smäll för Sverige: GFC-spelare missar Algarve cup

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå