Linköpings FC tog revansch i Göteborg

Dam

Linköpings FC vann nyckelmatchen mot Kopparbergs/Göteborg för att göra tätstriden i Damallsvenskan till en trekamp. Det blev samma siffror som i vårmatchen i Linköping - fast tvärtom.

Linköping tog revansch för 0-1-nederlaget i april och vann med 1-0. Målet nickade Jessica Landström in minuten före halvtidsvilan. Petra Larsson lade frisparken mot bortre stolpen och där nådde Jessica högre än Kopparbergs/Göteborgs målvakt Hedvig Lindahl. Hon hade mer att göra än Sofia Lundgren i Linköpings-målet. Linköping vann hörnorna med 9-1.
Kopparbergs/Göteborgs anfallsduo Linnea Liljegärd - Sara Lindén kom ingenstans mot Linköpings mittbackar Charlotte Rohlin - Faith Ikidi.
- Det vi var bra på i början av serien är vi på väg att tappa, säger Kopparbergs/Göteborgs tränare Torbjörn Nilsson.

- Vi var för stillastående, men jag kan förstå att värmen sög och vi har haft tätt med matcher med en ganska liten spelartrupp.

Hemmaspelarna fick springa mer än Linköpings - som hade ett smartare passningsspel. Nyckelrollen intog Caroline Seger som fördelade bollarna klokt och säkert.
De intressantaste duellerna stod mellan Kopparbergs/Göteborgs backar Stina Segerström och Marlene Sjöberg gentemot Linköpings Kosovare Asllani och Jessica Landström. Kosovare hade en bra chanser i första halvlek när Hedvig räddade med en fotparad samt passade till Cathrine Paaske Sörensen som sköt utanför.
- Nöjd med resultatet men inte spelet, sammanfattar LFCs tränare Magnus Wikman.
- Matchen påminde om när vi möttes i Linköping. Två starka försvar ser till att det blir bara några få målchanser. Jag tycker våra mittbackar Charlotte Rohlin och Faith Ikidi klarade sin uppgift utmärkt där vi visste att Kopparbergs/Göteborgs helst ville komma igenom.
Publicerad 2009-06-28 kl 18:54