POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Linköpings FC:s sportchef rasar mot SvFF

- Förbundet som tyvärr dikterar EFD:s villkor måste sluta hantera Damallsvenskan som den kommunala korpseriens division sex.

Det skriver Linköpings FCs klubbdirektör Anders Mäki i en kritisk krönika på klubbens hemsida.
"I Damallsvenskan håller vi fortfarande på att resonera om när vissa matcher skall spelas, trots att serien börjat. Vilken bristande organisation!
Det otroliga är att det har kommit som en total överraskning för förbundet att de damallsvenska lagen numera har råd att rekrytera utländska stjärnspelare. Från flera länder dessutom. Det är också en överraskning att dessa spelar i sina länders landslag. Som spelar landskamper."

Anders Mäki irriteras över att matcher i Damallsvenskan flyttas för att utländska spelare kallas hem till sina landslag trots att de internationella speldagarna är kända sedan länge.
Närmast är det Linköpings FCs hemmamatch mot AIK den 1 juni som kan komma att spelas en annan dag.
- Vi har gjort en förfrågan till Linköping och min förhoppning är att vi ska hitta en bra lösning, säger AIK damfotbolls sportchef Peter Johansson till damfotboll.com.
- Tyvärr har vi och LFC inte fått något besked från Svenska FF om en flyttning låter sig göra. Vi har även en bortamatch mot Bälinge den 8 juni samt hemmamatch mot Umeå Södra den 4 juni som vi väntar besked om.

Anledningen till önskemålet att flytta speldagar är att AIKs båda australiska landslagsspelare Lisa De Vanna och Kate Gill med största sannolikhet blir uttagna till att spela i Asian Cup i Vietnam.

- Damfotbollsfamiljen måste inse att företagen som ska engagera sig och investera i vår produkt - de arbetar på vardagar, bjuder kunder och personal på vardagar. Är lediga på helger. Vi har redan ett antal företagsarrangemang av större art bokade på matchen mot AIK. Återigen skadar vi vårt varumärke när vi måste ringa upp dessa och berätta att matchen spelas en annan dag. Kanske en annan månad, skriver Anders Mäki.
- Nu kan linköpingspubliken bli blåsta på höjdaren att se de brasilianska och australiensiska världsspelarna på samma gräsmatta. Jag hade själv sett fram emot den fighten. Cristiane mot de Vanna. Daniela mot Gill.

LFC fick flytta hemmapremiären mot Kopparbergs/Göteborg för att Daniela och Cristiane skulle spela OS-kval i Kina, likaså bortamatchen mot LdB FC i Malmö.

Anders Mäkis krönika kan läsas i sin helhet på Linköpings FCs hemsida
https://www.linkopingfc.com/index.php?chronicleid=7

Publicerad 2008-05-02 kl 14:18
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå