Linköpings svit bruten

Dam

Det blev LdB FC som bröt serieledande Linköpings FCs 20 matcher långa svit av förlustfria matcher. LdB FC tog revanch för hemmaförlusten för en vecka sedan och vann returen på Folkungavallen med 3-2

Cristiane gav Linköping ledningen efter 8 minuter.
Frida Nordin som inte var med i starelvan förra matchen kvitterade strax före halvtid och hon var även upphov till LdBs 1-2 tre minuter in på andra halvlek efter passning från förra Linköpings-spelaren Maria Aronsson. Hela andra halvlek fick Linköping spela utan Jessica Landström som blev utvisad efter sitt andra gula kort.Efter drygt en timmes spel gjorde Manon Melis 1-3 för LdB FC.

Kristianstads DFF tog ledningen i bortamatchen mot Sunnanå. Lagen hade var sin träff i målställningen i första halvlek. Mirjam Marklund kvitterade och och Perpetua Nkwocha gjorde 2-1 för Sunnanå. Före pausen kvitterade Kia McNeil till 2-2 för Kristianstad.

"Peppe" brände hon en straff i början av andra halvlek men några minuter senare gjorde Mirjam Marklund 3-2 för Sunnanå efter passning från Anna Bodén, ytterligare några minuter senare var rollerna de omvända och Anna Bodén ökade till 4-2.

AIK vann borta över KIF Örebro med hela 4-0 (2-0).
Emma Lundh gjorde första målet efter en halvtimme och hon passade till 0-2 sju minuter senare när Jessica Julin ökade på ledningen.
I slutet av andra halvlek slog AIKs Australien-duo till med några minuters mellanrum, först Lisa De Vanna med 3-0 och Kathryn Gill med 4-0.

Mami Yamaguchi gjorde Umeå IKs mål efter 13 minuter när Kopparbergs/Göteborg besegrades med 1-0. Näst bästa chansen att öka på hade Madelaine Edlund i andra halvlek när hon sköt i målställningen. Tre minuter före full tid kom Lotta Schelin i ett bra läge då Ulla-Karin Rönnlund prakträddade.
Publicerad 2008-07-09 kl 21:00