Lisa De Vannas tionde mål

Dam

AIK vann som väntat den uppskjutna bortamatchen i Damallsvenskan mot Bälinge. 3-0 (2-0) var siffror klart i underkant.

- Vi bestämde för att sätta hög press från början med aggressivt försvarsspel för att så tidigt som möjligt göra första målet, säger AIKs tränare Benny Persson.
Det lyckades. Efter 10 minuter lyfte Linda Sembrant in 1-0 efter hörna. En minut senare väggspelade Lisa De Vanna fram Emma Lundh till 2-0.
- Sedan slog vi av på takten och blev litet för bekväma, tycker Benny Persson.
Domare Marie-Louise Svanströms visselpipa räddade Bälinge från att gå till halvtidsvila med 0-3. När Lisa kom fri och hade ett par meter kvar till mål ljöd signalen. Å andra sidan fastställde Lisa slutresultatet på tilläggstid i andra halvlek. Det var hennes tionde i Damallsvenskan.

Som vanligt var Anne Mäkinen (tills i fjol i Bälinge) en av AIKs bästa spelare och hade ett skott i målställningen i andra halvlek, liksom Linda Sembrant i första.
- Sedan tycker jag att vår nya trebackslinje klarade ut sina roller riktigt bra, tillägger Benny Persson.
Publicerad 2008-08-25 kl 21:50