Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Ljungberg slutar i landslaget

Hanna Ljungbergs landslagskarriär är definitivt över. Efter de senaste årens skadeproblem har Ljungberg nu bestämt sig för att sluta i landslaget.

Hanna Ljungbergs landslagskarriär är definitivt över.

Efter de senaste årens skadeproblem har Umeås stjärna bestämt sig för att sluta i landslaget.

Tidigare i veckan gav hon det inte helt oväntade beskedet till förbundskaptenen Thomas Dennerby: efter 130 landskamper och 72 mål stänger Ljungberg dörren definitivt till landslaget.

-Jag känner för att ge fotbollen en ärlig chans och för att kunna vara hel är det så här jag måste göra. Jag är jätteglad att jag har fattat det här beslutet inför nästa säsong. Det känns helt rätt för mig, säger hon till Västerbottens Folkblad.

Hanna Ljungberg gjorde debut 1996 och har under det senaste decenniet varit en av landslagets allra största stjärnor, bland annat under dam-VM 2003 när Sverige nådde final mot Tyskland. De senaste säsongerna har dock blivit delvis förstörda på grund av skadeproblem. Så sent som till OS i Peking i höstas förde hon en kamp för att komma tillbaka till spel igen och ett par dagar innan OS-premiären mot hemmanationen Kina tvingades hon ge upp. Redan då uttryckte Ljungberg också osäkerhet inför framtiden.

Nu kommer hon att fortsätta i Umeå IK över nästa säsong.

-Jag har dubblerat i 13 säsonger. Jag har varit med om väldigt mycket men vet också vad som krävs. Fysiskt sätt får jag nu en möjlighet att återhämta mig lite mer när jag inte är med i landslaget. Dessutom ska jag börja plugga igen och det känns bra att få tid till det och lite annat.

För damlandslaget är nästa stora mästerskap fotbolls-EM i Finland nästa år. Förbundskaptenen Thomas Dennerby kommenterade beskedet på förbundets hemsida:

-Svenska landslaget har mycket att tacka Hanna Ljungberg för. Men jag har den största respekt och förståelse för Hannas beslut, även om vi hade hoppats på att hon skulle spela ett år till även i landslaget.

Ljungbergs nästa stora match är helgens cupfinal mellan Umeå IK och Linköping.

Publicerad 2008-10-28 kl 14:09
Annons
Annons
Annons