POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

Lotta Schelin i målform inför CL-finalen

I fjol fick en skadad Lotta Schelin se Champions league-finalen från läktaren. I år spelar hon gärna en avgörande roll i Lyons revanschmöte mot Potsdam.
- Jag skulle bli jäkligt glad om vi vann, säger hon till TT.

En fotskada stoppade Schelin under slutet av vårsäsongen i fjol. Det hon fick se från läktaren i Madrid, när Lyon och Potsdam möttes i Champions league-finalen, var en väldigt jämn och tät match som var mållös i 120 minuter. Det krävdes sedan 18 straffar för att skilja lagen åt — med det tyska laget som vinnare.

- Det var ingen höjdare att sitta på läktaren. Det är betydligt roligare att vara med och därför är det kul att vi gjort en så bra säsong och är i final i år igen, säger hon i telefon från London där årets final spelas på Fulhams hemmaarena på torsdagskvällen.

Bra lag i år
Lyons målvakt Sarah Bouhaddi säger i en intervju till Uefas hemsida att årets Lyon-lag har större chanser att vinna eftersom man har ett mer anfallsinriktat spel i år. "Och så har vi Lotta där framme", säger Bouhaddi.

- Jag känner inte att det är mig det hänger på. Vi har ett väldigt bra lag i år, har fått in flera franska landslagsspelare och spelare med USA-meriter, säger Schelin.

Trea i skytteligan
Den 27-åriga svenska landslagsanfallaren har spelat väldigt bra på vägen fram mot finalen — gjorde tre mål mot Alkmaar i åttondelen, fyra mål mot Rossijanka i kvartsfinalen och två mot Arsenal i hemmamatchen i semifinalen. Hon ligger trea i skytteligan i Champions league med dessa nio mål.

TT: Hur många mål gör du i finalen?

- Vi får se om jag kan trycka dit något. Jag är i bra form och hoppas kunna spela bra. Det har gått bra den här säsongen, jag har varit bra när det gällt något.

Schelin tror att hennes lag kan vinna om de är effektiva framför mål, vågar man-mot-man, och sätter igång anfallen snabbt mot Potsdams 4—3—3-uppställning.

- Det kommer att finnas ytor på kanterna när vi anfaller.

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2011-05-25 kl 15:40

DAM

Säsongen över efter sju minuter: "Förkrossad"

Djurgårdens nyförvärv korsbandsskadad - missar resten av säsongen: "Känner mig helt tom"

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå