POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE

LUNDHS PODCAST: Sjögran om att sluta - och Sveriges VM-chanser: "Har truppen för medalj"

Sommarens VM-slutspel ser ut att bli Therese Sjögrans sista.
Veteranen spänner bågen och tror på succé.
- Vi har truppen för medalj, säger 38-åringen i podden "Lundh".

I sommar väntar en spännande VM-turnering i Kanada för Sverige. En turnering som kan bli Therese Sjögrans sista som spelare. När hon gästade podcasten "Lundh" tidigare i våras berättade landslagsstjärnan om sina tankar på att lägga skorna på hyllan redan den här sommaren, och enligt vad Expressen uppger i en artikel på tisdagen väntas beskedet officiellt komma vid en presskonferens senare under dagen.

I programmet ger Sjögran även sin syn på själva VM, där Sverige hamnat i en grupp med en minst sagt bekant motståndare, som FC Rosengårdspelaren stött på många gånger tidigare under sin långa karriär.

- Jaha, samma igen. Jag har varit med VM sedan 2003 och har haft USA i samma grupp varje gång, säger Sjögran i podcasten "Lundh".

Utöver en svår grupp, där även Nigeria och Australien ingår, så finns det även flera saker som talar emot Sverige. Förbundskaptenen Pia Sundhage har tidigare uttryckt kritik mot de få dagarna som truppen får tillsammans inför VM. Sundhage närvarade på de damallsvenska klubbarnas spelordningsmöte och hade med sig en önskan om ett tidigarelagt VM-uppehåll - men fick nobben. Nu släpper de istället spelarna två veckor innan turneringen, vilket är ett krav från Fifa.

Trots de dåliga förutsättningarna så tror Sveriges meste landslagsspelare genom tiderna, Therese Sjögran, att laget kan gå långt i VM.
- Jag tycker vi har truppen för medalj. Det är mycket som ska stämma under vägens gång, men vi är som bäst när vi verkligen måste prestera från början. Och det måste vi i den här gruppen. Vi har fått de högst rankade från varje världsdel i vår grupp, så det gäller att vi är med från början.

- Vi möter Nigeria i första matchen och det kommer bli väldigt viktigt att ta tre poäng där, säger Sjögran.

Publicerad 2015-04-28 kl 07:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå