Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

LUNDHS PODCAST: Sjögran om förbundskaptenernas nycker: "Väldigt hetlevrad"

Therese Sjögran har varit med i landslaget sedan 1997 och haft tre olika förbundskaptener.
I podden "Lundh" berättar hon om de olika tränarnas nycker.
- Marika (Domanski Lyfors) var väldigt hetlevrad, säger hon.

Therese Sjögran debuterade i det svenska landslaget 1997. 37-åringen har nu gjort över 200 landskamper och är Sveriges meste landslagsspelare någonsin. Under sin tid har Sverige haft tre olika förbundskaptener - Marika Domanski Lyfors, Thomas Dennerby och Pia Sundhage. I podcasten "Lundh" berättar hon om alla tre och deras skillnader.

- Marika var väldigt hetlevrad. Jag kommer ihåg en match i OS 2000. Hon bytte in mig i halvlek och efter tio minuter skrek hon att om jag inte började springa så skulle hon ta in mig igen. Så hon var väldigt het och man fick höra mycket, både positivt och negativt, säger hon.

Marika Domanski Lyfors var Sveriges förbundskapten mellan 1996 och 2005. När hon lämnade ersatte Thomas Dennerby.

- Han var mycket mer lugn och taktiskt och så där, säger Sjögran om tränaren som till slut fick lämna 2012 efter att mycket kritik blossat upp mot honom.

- På slutet var det en hel del kritik. Både från oss spelare och från media. Det kändes lite som att vi hade behövt byta tidigare.

Vad saknade han?
- Jag tror mer att det var att han hade suttit länge och vi hade tagit oss till en viss gräns och vi kom inte längre så vi behövde få in något nytt som kunde lyfta oss ännu ett steg. Det kändes som vi hade fastnat.

Efter Dennrby kom den nuvarande förbundskaptenen Pia Sundhage.

- Pia är bra på att inspirera och gammal spelare och har varit med om mycket som förbundskapten med USA och har mycket erfarenhet.

- Så det är tre väldigt olikapersoner som vi har haft.

Vem är bäst?
- Jag skulle nog säga Marika. För det var hon som gav mig chansen och trodde på mig från början och ändrade lite på mitt sätt att vara som fotbollsspelare, säger Sjögran.

Publicerad 2015-03-06 kl 06:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons