Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Lyckad start för AIKs nye sportchef

Efter två dagar på nya jobbet som sportchef för AIK Dam fick Johannes Wiklund uppleva en smått historisk match för AIK i Umeå.

Johannes har efterträtt Peter Johansson vars kontrakt gick ut vid årsskiftet men han valde att redan sluta med omedelbar verkan.
Johannes Wiklund är 24 år och har varit tränare i AIK i två år, närmast chefstränare för AIKs flicklag.

Hur ska man tolka styrelsens beslut att ge dig chansen?
- Jag är tillräckligt insatt i hur man jobbar i AIK och man har bedömt mina förutsättningar att fungera i organisationen, säger Johannes till damfotboll.com.
- Styrelsen vill se en tätare koppling mellan elit-ungdom och elit-senior även på damsidan. Det finns goda erfarenheter på pojk/herr.

Det är inte så att AIK Dam kostat för mycket pengar för utländska spelare och att man tvingas sänka målsättningen?
- Nej satsningen på att tillhöra den absoluta toppen i Damallsvenskan kvarstår men vi kanske kan nå högre verkningsgrad per satsad krona om vi gör som beskrivits ovan.

Kvarstår den uttalade målsättningen att ta guld 2010?
- Nu har jag varit på jobbet bara två dagar när vi pratas vid, så vi får nog diskutera mera ingående inom gruppen. Jag noterar dock att AIK nu har tjejer i flicklandslagen. Tar vi väl vara på deras utvecklingspotential kan vi fortsätta vara ett topplag på seniorsidan och åtminstone ha målsättningen att bli självförsörjande på sikt, säger Johannes Wiklund.

Publicerad 2009-09-28 kl 08:54
Annons
Annons
Annons