Mål och rött kort för Marta mot Malmö

Dam

Först målskytt, sedan utvisad och utbuad. Marta da Silva var inblandad i det mesta när Umeå IK spelade 2-2 mot Malmö borta i damallsvenskan.

-Får inte Marta en lång avstängning efter det här, så vet jag inte vad, säger Malmös tränare Jörgen Petersson till TT.

När knappt tio minuter återstod av toppmatchen på Malmö IP drabbade Marta och Malmös Emma Wilhelmsson samman i en närkamp strax utanför hemmalagets straffområde.
-Vi stöter ihop och jag ramlar, när jag sedan försöker ta mig upp så sparkar Marta mig i magen. En solklar utvisning och bra att domaren såg det, säger Emma Wilhelmsson till TT.

-Marta var grinig på slutet eftersom vi spelade tätt på henne hela tiden. Vi fick henne dit vi ville, fortsätter Wilhelmsson.

UIK:s assisterande tränare Steve Galloway håller med om att det var utvisning.

-Det är inget att snacka om, Marta skulle ha rött kort. Hon gjorde något som man inte ska göra på en fotbollsplan. Men samtidigt måste jag försvara henne något, hon tas väldigt hårt och vissa motståndare går till och med in för att skada henne. Och när inte Marta får något stöd hos domaren så regerar hon, säger Galloway.

Marta, som har en avstängning att vänta, gav Umeå IK ledningen med 2-1 i den 59:e minuten. Först träffade mittfältaren Lisa Dahlqvist målställningen. På den efterföljande hörnan slog Marta in returen som innebar 2-1.
-Vi var det klart bättre laget i 60 minuter och skulle ha avgjort matchen tidigare. Men vi har inget flyt just, vi passar när vi ska skjuta och skjuter när vi ska passa. Men det är bara att jobba vidare, båda för oss och för Marta, säger Galloway.

Dora Stefandottir räddade poängen till Malmö genom att kvittera till 2-2 när det återstod knappt två minuter. Isländskan hade även ett utmärkt läge att göra 3-2 på tilläggstid.

-Dora sköt utanför från bara ett par meter och vi kunde faktiskt ha tagit alla tre poängen. Men 2-2 var rättvist och jag är mycket nöjd med vårt spel, sade Malmös tränaren Jörgen Petersson.

Linköping toppar fortfarande serien på 22 poäng och har en match mindre spelad. Därefter följer Malmö på 21 och mästarlaget Umeå IK på 20 poäng.

Publicerad 2008-06-11 kl 23:16