Mallbacken räddade av ribban

Dam

Mallbacken fick oväntat hårt motstånd mot nykomlingarna i Söderettan IS Halmia som så när hade fått med sig en poäng men ribban var ivägen två gånger.

Frida Jingblad gav IS Halmia hoppet när hon stressade Mallbackens mittback till misstag, snodde bollen och rullade in 3-2.
Efternamnet klingar igenkännande hos flera fotbollskännare förstås och ja, det är Mats Jingblads dotter!
Strax Fridas reducering hade Halmia haft en boll i ribban och strax efter hade man ytterligare en oturligt nog.

Mallbacken började dock bäst och tog ledningen i den 5:e minuten efter hörna från vänster slagen av Anna Arnfeldt. Helena Nilsson nickade in 1-0 till de 307 åskådarnas stora förtjusning.

Halmia gav inte upp utan tog snarare tag i matchen och jobbade till sig kvitteringsmålet som kom i den 26:e minuten.

Efter ett inspel ifrån kanten, tog en Halmian ett avslut som målvakten räddade men lämnade retur på och den returen höll sig Elin Claesson framme och tryckte in 1-1 som stod sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek gav Linda Nöjd Mallbacken ledningen med 2-1 och bara sex minuter senare gjorde Linda Wallin 3-1.
Mallbackens tränare Stefan Persson kommenterar:
-Vi hade en bra period där och med lite flyt hade vi punkterat matchen då eftersom vi hade ytterligare någon bra chans. Istället släppte vi in Halmia som gjorde 3-2 och då började vi darra på manschetten en aning. Jag måste erkänna att vi hade tur som inte förlorade en poäng i matchens slutskede, säger han.

Stefan Johansson, IS Halmias tränare, var inte allt för nedslagen på hemresan:
-Nej, vi får ta med oss det här och se det positiva. Visst tycker jag att vi skulle haft med oss en poäng sett till matchens utveckling men vi går vidare och kan konstatera att vi hänger med hyfsat bra trots att vi är nykomlngar i serien. Det här laget kan bara bli bättre säger han.
Publicerad 2009-05-03 kl 18:27