Mållöst i första EM-matchen

Dam

Italien hade ett kraftigt spelövertag i den första EM-matchen, i grupp A, men Finland lyckades klara 0—0 på Örjans vall i Halmstad.

Italien hade två klara målchanser i mitten av den första halvleken då först Alice Parisi hade en dubbelchans som slutade med att bollen gick i burgaveln. Minuterna senare gick Melania Gabbiadini genom det finländska försvaret, men placerade bollen utanför den bortre stolpen. Finlands bästa chanser var två skott som gick högt över.

Italien har blivit sämst åtta i alla EM-slutspel och gick obesegrat genom kvalet. Finland gick till semifinal i EM 2005 och till kvartsfinal i hemma-EM 2009. Laget genomgår en generationsväxling, men spelade ändå bra i EM-kvalet då enda förlusten kom när slutspelet redan var säkrat.

För Finland väntar nu Sverige på lördag. Italien möter då Danmark.