Dam

Svensk succé.
Så kan man sammanfatta torsdagens returmöten damernas i Champions league.
Både Malmö och Göteborg är vidare till kvartsfinal.
Silver i allsvenskan, guld i Svenska cupen och till sist en kvartsfinalplats i Champions league.

Spelarna i Göteborg hade all anledning att vara nöjda efter 3-2-segern (sammanlagt 4-2) mot danska Fortuna Hjörring hemma på Valhalla.
-Vilket jäkla år. 2011 kommer jag alltid att minnas. Alla har varit lika viktiga, avbytare som hela föreningen, säger Johanna Almgren till klubbens webb-tv.
Almgren var en av planens bästa spelare och gjorde ledningsmålet redan efter en minut och en sekund.
En annan hjälte var Ingvild Stensland som först fixade straffen som ledde till Göteborgs andra mål (Lisa Ek) och sedan själv satte det tredje med en perfekt bollträff i 74:e minuten.

-Första halvlek var det lite trögt. Men i andra kom vi rätt i positionerna och det är ett riktigt delikatessmål hon (Stensland) gör, berömmer Johanna Almgren.

Också Malmö är klart för kvartsfinal. Skånskorna hade 3-1 med sig från första mötet mot österrikiska Neulengbach och vann hemmareturen med 1-0.
Nederländska skyttedrottningen Manon Melis gjorde enda målet 23 minuter in på sin avskedsföreställning. Sista matchen med gänget var det även för landslagsduon Nilla Fischer och Caroline Seger samt tränaren Martin Sjögren.