Målvakternas match i Umeå

Dam

Umeå IK och Djurgården spelade 0-0 i en match som drog hela 2.519 åskådare till Dragonen. Resultatet mötte mest jubel bland lagen som jagar serieledande UIK.

Nu krympte ledningen till "bara" fem poäng.

Djurgården är antagligen Damallsvenskans formstarkaste lag när serien nu gör ett par veckors uppehåll.
Det blev något av målvakternas match, båda lika duktiga, Umeå IKs Ulla-Karin Rönnlund och Djurgårdens Gudbjörg Gunnarsdottir.
Djurgården hade en bra chans att ta ledningen minuterna före halvtid när Ulla-Karin Rönnlund räddade en välplacerad nick från Victoria Sandell SVensson efter hörna.
I andra halvlek frestade Linda Sällström med en nick som Ulla-Karin räddade lika fantastiskt.
En kvart kvar frestade Madelaine Edlund Gudbjörn Gunnarsdottir med bara ett par minuters mellanrum.

- I 65 minuter står vi upp riktigt bra mot Umeå IK, de sista 20-25 blev vi tillbakapressade och då räddar Gudbjörg oss, säger Djurgårdens tränare Anders Johansson.
Att Djugården vunnit de senaste fem matcherna tillskriver han främst attförsvarsspelet utvecklats väl.
- Malin Engdahl har tagit stora kliv och Anna-Kaisa Rantanen som vi dragit ner från mittfältet har också starkt bidragit till att förbättringen. Linda Forsberg och Therese Brogårde som innermittfältare fungerar jättebra och så har vi "Vickan" med sin spelförståelse.
Umeå IK saknade Hanna Ljungberg som har ont i ena foten och i ett knä efter förra matchen mot Sunnanå.
Publicerad 2009-07-08 kl 23:09