POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
EEEE
11å

Målvaktsbyte för att hinna med tåget

Sundsvalls DFF fick låna tre spelare från LdB FC till sin bortamatch mot Vasalund och lyckades spela 1-1 mot topplaget i Norrettan.

De tre var målvakten Stéphanie Öhrström samt backarna Lina Nilsson och Emelie Ölander som var spellediga liksom andra i Damallsvenskan.
Emelie var upphov till straffen som Emma Samuelsson kvitterade på i andra halvlek.
Josefin Wejner gav Vasalund ledningen efter en kvart i första halvlek.

- 1-1 är ett resultat med mersmak för oss. Vi har spelat flera lika bra matcher som denna. Skillnaden var att den här gången lyckades vi nästan också knyta till säcken. Vi tar med oss åtminstone en viktig poäng för att hålla oss ovanför nedflyttningsstrecket,säger SDFFs tränare Sören Ericson.

Efter 65 minuter tvingades SDFF kalla Stéphanie och Emelie från plan.
- Det fanns inte plats för alla tre på flyget tillbaka till Malmö så för att de skulle hinna med tåget hem var Stéphanie och Emelie tvungna att bryta matchen där. Det gör inte övriga spelares prestation sämre, säger Sören Ericson.

- Vi underpresterade rejält, framför allt i andra halvlek och borde ha avgjort redan i första. Jag tar också på mig ansvaret för att vi bytte runt på positionerna, säger Vasalunds tränare Christer Holmstedter.
Therese Paulin var avstängd.
- Det blev otryggt i backlinjen. Vi har nog bara gjort en så här slätstruken match tidigare i år och det var mot Tyresö.
Anledningen?
- Jag tror att många redan hade fokus en vecka framåt, trots att vi pratat om den faran, säger Christer Holmstedter.
Karin Sandbrink höll sin nivå. Emma Ringwall tillbaka efter sin korsbandsskada presterade också väl.

Samtliga lag i Norrettan har nu spelat vars 19 matcher. Piteå IF leder på 40 poäng. Därefter följer Vasalund, Bollstanäs och Eskilstuna United på vars 37 poäng.
Nästa omgång bjuder på två riktiga toppmöten som kan möblera om placeringarna. Bollstanäs tar emot Eskilstuna United och Piteå Vasalund.

Publicerad 2008-09-28 kl 18:33
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå