POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
DAM

MARKLUND: Sverige joggar inte hem det här

Skottland är kanske inget lag som skrämmer svenska fotbollsfans.
Jag är övertygad att det svenska landslaget vet bättre.
Matchen på lördag blir ett tufft test för Blågult.

 

Efter att ha mött lag som Färöarna och Bosnien står nu Pia Sundhage och landslaget inför den riktigt tuffa prövningen i VM-kvalet. Skottland på bortaplan.

För publiken i tv-soffan är Skottland inget lag som skrämmer på samma sätt som Tyskland, Frankrike och England - men att tro att Sverige ska jogga hem den här matchen är helt fel.

På Fir Park i Motherwell väntar på lördag väntar ett välorganiserat och fysiskt starkt lag där förbundskaptenen, svenska Anna Signeul, kan Sverige utan och innan. Laget var ett övertidsmål mot Spanien från att kvala in till EM senast. De har dessutom två offensiva vapen som håller snudd på värdsklass.

# Kim Little gör stor succé i Seattle Reign med sin spelskicklighet. Anfallaren har utsetts till månadens spelare i ligan två månader i rad – något som visar på toppform.

# Lisa Evans spelar i Turbine Potsdam och med sin snabbhet kompletterar hon Little och tillsammans utgör de en duo som gör att det svenska försvaret behöver vara alerta.

Matchen blir det första riktiga defensiva testet för landslagets nya spelsystem och kommer att ge svar på en rad frågor. Kan Sverige vara spelförande med offensiva ytterbackar och ändå stänga ytorna mot ett bra omställningsspel?Kommer Caroline Seger dominera även defensivt i sin nya mittfältsroll? 

Det är väldigt nyttigt för ett svenskt landslag att få i alla fall två matcher av den här karaktären i ett VM-kval. Jag vet själv från mina matcher med landslaget att det är en helt annan sak att möta ett riktigt bra motstånd i en träningsmatch som att ställas mot det i en tävlingsmatch. Nej, Skottland är inte Tyskland eller USA. Men att vi ändå får en tävlingsmatch där mycket står på spel emellan mästerskapen är viktigt för att landslaget ska veta vart de står och vad som behövs fokuseras på och utveckla.

Nyckeln för Sverige blir att vara superkoncentrerade i sin organisation. Att ligga tätt tillsammans i försvarsspelet, ett bra presspel och vinna kampen mot de fysiskt spelande skottskorna. Dessutom behöver Caroline Seger vara beredd på att täcka ännu större ytor defensivt när våra ytterbackar fyller på framåt. För Sverige kommer att vara spelförande och äga den här matchen, det är jag övertygad om. Klarar Blågult av att neutralisera det skottska omställningsspelet så ligger vägen till tre poäng öppen.

Det kommer att bli ett riktigt bra test. Jag tror på svensk seger.

Publicerad 2014-06-12 kl 18:27

DAM

Kaptenen kontraktslös - veckan före premiären

”Fått erbjudanden från andra klubbar”

Visa fler

ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå