Marta blev cuphjälte för Rosengård

Dam

Rosengård FC vann åttondelsfinalen mot Kopparbergs/Göteborg. Trots ett tidigt mål emot sig och att man spelade nästan hela matchen med tio spelare så vann ändå gästerna med 2-1.

Kopparbergs/Göteborg inledde matchen starkt då Rebecka Blomqvist gjorde sitt första mål i tävlingsmatch för KGFC. Sedan efter ytterligare minut fick Rosengårds Ramona Bachma sitt andra gula kort, trots att det bara gått några minuter. Så hemmalaget fick spela i numerärt överläge i nästan matchen.

Ändå lyckades Rosengård hålla uppe sitt höga presspel som gjorde det svårt för hemmalaget att få igång ett ordnat spel. Resultatet 1-0 stod sig in i pausvilan.

Det var först i slutet av matchen som det skulle vända totalt. Göteborg lyckades inte göra mål på sina lägen och istället kvitterade Sara Björk Gunnarsdottir i slutet av ordinarie tid. Matchen gick till förlängning där Marta blev matchhjälte och skickade Rosengård vidare i cupen.

Publicerad 2015-02-15 kl 18:16