Marta och Cristiane bjöd på magi

Dam

Marta i all ära - drottningen är Cristiane.

Linköpings Cristiane och Umeås Marta hade stor show när Brasilien vände 0-1 till
4-1. Och det ena målet var mer fenomenalt än det andra.

Och det mot ett Tyskland som inför matchen varken släppt in mål i detta OS eller i senaste VM.

Det lossnade efter 43 minuter när Formiga pangade in 1-1 med en bredsida efter ett underbart förarbete från Cristiane som tunnlade en tysk spelare innan hon spelade in bollen i straffområdet.

Strax efter paus bredsidade Cristiane in 2-1 efter några överstegsfinter och pass från Marta.

I 53:e minuten bjöd Marta på show när hon ryckte in i straffområdet och ur svår vinkel slog in 3-1 med en vass yttersida.

Cristiane sprang sedan förbi fyra förvirrade tyskor innan hon iskallt placerade in
4-1. Även dansen efter målet var vass - inte minst för att den var hyfsat nonchalant.

Birgit Prinz gjorde 1-0 för Tyskland efter 10 minuter.

Brasilien är i final. Nu väntar vinnaren av USA och Japan.

Publicerad 2008-08-18 kl 14:07