Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Martas ersättare ska frälsa Tyresö

Foto: Scanpix

Alexandra Krieger och Ashlyn Harris har anslutit till Tyresö.

Det lär dröja innan skadade Marta och Johanna Frisk kan spela igen. Men på tisdagen landade två amerikanskor som ska hjälpa Tyresö att hålla guldstriden i damallsvenskan levande.
- Det är ett underbart spännande race, säger Tyresötränaren Tony Gustavsson.

Tyresö saknar sina skadade stjärnor, brasilianska anfallaren Marta som fick diskbråck för en vecka sedan, samt backklippan Johanna Frisk, som skadade knäet i maj.
-Efter att Frisk blev skadad har vi släppt in sju mål på tre matcher, innan hon skadades fyra mål på tio matcher, säger Gustavsson.
-Och Marta är vår bästa poängspelare. Men vi använder det här som en motivationshöjare. Vi ska göra allt vi kan för att ha de välbehövliga poängen som behövs, så att Marta kan vara med och slåss om SM-guldet när hon är tillbaka.

Aktuella för truppen
På tisdagen anslöt målvakten Ashlyn Harris och ytterbacken Alexandra Krieger till Tyresö. De kom direkt från USA-flyget till Tyresö och hann med en träning under eftermiddagen. Sannolikt kommer de att vara med i truppen till onsdagens match mot Kif Örebro.
-Vi får se i vilket skick de är. De spelade så sent som i söndags när den amerikanska ligan avslutades. Men de är i alla fall aktuella för truppen.
Nästa vecka kommer ytterligare ett nyförvärv till Tyresö, norskan Caroline Graham Hansen.

Vill avgöra på slutet
När Tyresö förlorade seriefinalen mot LDB Malmö för en dryg vecka sedan tätnade det i toppen av tabellen med båda lagen på samma poäng. Därefter har Malmö vunnit ytterligare en match.
-Det är ett spännande race som påminner om fjolårshösten. När jag kom in var laget tre poäng efter Malmö och fick jaga hela hösten och kunde inte avgöra förrän i sista matchen. Det kan bli tajt ända in på målsnöret även i år - vi avslutar med matcher mot Göteborg och Linköping, säger Gustavsson.
-Låt oss hoppas att damallsvenskan blir rafflande ända till slutet. Vi avgör gärna i sista omgången.

Publicerad 2013-08-20 kl 14:05
Annons
Annons
Annons