Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE

Massiv spelarflykt i Holland

Inte mindre än 63 spelare har slutat i de åtta klubbarna som inför säsongen 2007-2008 bildade den nya elitserien Eredivisie.

44 har gått till klubbar i lägre serier, sex har återvänt till sina hemländer eller till andra men 19 har helt slutat spela fotboll enligt en sammanställning av Vrouwenvoetbalnederland.
ADO Den Haag har tappat inte mindre än 12 spelare fram till nu varav tio efter första säsongen.

Damfotboll.com frågade LdB FCs holländska landslagsspelare Manon Melis om vad hon tror är orsaken till att så många hoppat av från elitklubbarna.
- Jag har också sett de här siffrorna och det var överraskande stora. Förutsättningarna är annorlunda i Holland när det gäller att kombinera studier eller arbete med elitfotboll på högsta nivå. Det blev säkert ett alltför stort steg att gå direkt från träning två-tre gånger per vecka till det dubbla. I Holland har spelarna inte betalt för att kunna ta ledigt.

Manon har just kommit hem till Malmö efter LdB FCs träningsvecka på Kanarieöarna.
- Det var härligt med värmen och vi hade bra träningar. I helgen som kommer ska vi till Danmark och möta BK Skjold i årets första träningsmatch och på söndag tar vi emot Öster på hemmaplan.

Manon fick avsluta förra säsongen i förtid efter att ha brutit käken i en cupmatch. Det gav Marta chansen att gå ikapp och dela förstaplatsen i skytteligan med Manon.

Publicerad 2009-02-12 kl 11:54
Annons
Annons
Annons