POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
EEEE
10å

Mycket resestrul för FFC Frankfurt till Umeå

FFC Frankfurt anlände till Umeå först vid midnatt natten till fredagen. Då hade man varit på resande fot i över tio timmar. Dagen började med ett bombhot.

Vid samlingen på Frankfurts flygplats gick några spelare och ledare in på ett kafé. De hade knappt hunnit sätta sig förrän stället måste utrymmas efter ett bomblarm står att läsa på FFC Frankfurts hemsida.
P g a sen ankomst för planet från Stockholm blev sedan avresan framflyttad en timme.
Det hade uppstått något datafel hos cateringservicen så det inte blev levererat någon mat till planet för den två timmar långa flygturen. Flygvärdinnorna fick fördela bröd, kex och apelsiner som blivit över från förra turen till den hungriga passagerarna.

På Arlanda väntade en ny överraskning för tyskorna. Fastän de hade checkat in bagaget till Umeå fick de hämta ut det och köra iväg till inrikesterminalen och göra om proceduren. Manager Siegfried Dietrich hade räknat med tre timmars uppehåll på Arlanda. Nu hade den krympt till en. Det blev snabb förflyttning till en av restaurangerna för de nu mycket hungriga spelarna.

Kvart i nio på kvällen satt alla på planet till Umeå. Efter en halvtimme innan planet ens rullat ut började det bli obehagligt varmt i kabinen.
Tekniska problem. Ytterligare en halvtimme senare fick alla passagerare stiga ur igen. Snabbt inköpte till spelarna 40 flaskor vatten.

Klockan tjugo i elva hade SAS fått fram en ersättningsmaskin och en kvart senare lättade planet med kurs på Umeå. Spelarna blev litet imponerade av att de svenska medpassagerarna var välinformerade om FFC Frankfurts ärende i Umeå.

Några minuter före midnatt landade laget i Umeå. Spelarna noterade med tillfredställelse att det inte låg någon snö och att det fortfarande var nästan ljust.
Halv ett på natten var de framme på hotellet och nu väntade ännu en överraskning - dock en positiv. Där mötte nämligen för FFC Frankfurts landslagsspelare två välbekanta ansikten, Ariane Hingst och Nadine Angerer som spelat i Djurgårdens match mot Umeå Södra tidigare på kvällen. Trots att de skulle stiga upp tidigt för återresan till Stockholm ville de hälsa sina kompisar välkomna till Sverige och önska lycka till i lördagens match mot Umeå IK.
Vid middagstid på fredagen tränade FFC Frankfurt på Gammliavallen.

Publicerad 2008-05-16 kl 17:30
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå