Nästan bragd av Djurgården att vinna

Dam

Djurgården hämtade in tre poäng på KIF Örebro som ligger före i tabellen genom att vinna med 2-0 (0-0).

Djurgården tvingades p g a många skador att ställa upp med bara två utespelare som ersättare på bänken.
Marie Hammarström sköt en frispark i stolpen från långt håll och i kalabaliken efter en hörna var åter en stolpe Djurgården-målvakten Gudbjörg Gunnarsdottirs räddning
Linda Sällström hade Djurgårdens bästa chans i första halvlek strax före pausen.

Victoria Sandell Svensson spelade på topp och när hon fick sitt favoritläge sju minuter in på andra halvlek drog hon till med ett skott från 20 meter som Kristin Hammarström i KIF Örebros mål inte hade en chans att rädda.

En kvart kvar bytte Djurgårdens tränare Anders Johansson in den ena av sina utespelare på bänken, Matilda Rosqvist som har sin fostran i Djurgårdens samarbetsklubb Bollstanäs. Efter sju minuter på plan gjorde Matilda sitt första allsvenska mål.

- Idag spelade 4-4-2 som tillhört undantagen i år men det blev stabilare än vanligt även om det inte var något vackert spel att titta på, förklarar Anders Johansson.
Å andra sidan kom bara 132 personer och såg matchen mot Kristinebergs ip.
Publicerad 2009-10-10 kl 21:54